Web Analytics Made Easy - Statcounter

محسن عباسی هرفته، رئیس پایگاه میراث جهانی شهر تاریخی یزد در گفت‌وگو با خبرنگار فارس با بیان این‌که تخریب موریانه‌ای، تهدید جدید و جدی برای بافت تاریخی است، اظهار کرد: مرمت های غلط امروز بلای جان بافت تاریخی شده اند.

وی با بیان این‌که مرمتهای غلط اصالت بنا، شواهد تاریخی، عملکرد اقلیمی و حس خوب این فضاها را که از مزیتهای جدی ابنیه تاریخی یزد است از بین می برد، افزود: در مقایسه با تخریب آشکار می توان به آن ها تخریب پنهان لقب داد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

رئیس پایگاه میراث جهانی شهر تاریخی یزد با بیان این‌که این تخلفات آشکار نیست و حتی ظاهری جذاب و با رنگ و لعاب دارد، تصریح کرد: سرمایه گذاران اگر نگاه بلند مدت داشته باشند باید به اصول معماری و مرمت یزد پایبند باشند در حالیکه با تداوم روند نامبارک کنونی، شاید کمتر از 10 سال دیگر، خانه اصیل در بافت تاریخی کمیاب شود و بناهای فاخر امروز به ساختمان هایی سیمانی، بدلی و خالی از هویت اصیل با ظاهر کاهگل مالی شده تبدیل شوند.

عباسی با بیان این‌که در بافت تعداد کارگاه‌های مرمتی زیاد شده گفت: متاسفانه نظارت بر کارگاه‌ها ضعیف است و نظام مشخص و کارامدی برای این امر وجود ندارد نتیجه آنکه به اسم مرمت آسیب های جبران ناپذیری به بناهای تاریخی می رسانند.

وی تصریح کرد: عمده مشکل در کارگاه‌های مرمتی، با برخی سرمایه گذاران هست که برای رسیدن به منفعت بیشتر یا اعمال سلیقه خود با مداخلات غیر اصولی بنا را تبدیل به ساختمانی من در آوردی و جعلی می کنند. امروز این کارگاه ها و ساخت و سازهای غیر اصولی داخل آن ها، بلای جان بافت تاریخی شده است و از درون و با اسم زیبای مرمت شاهد نابود کردن بافت هستیم.

رئیس پایگاه میراث جهانی شهر تاریخی یزد با تاکید براینکه قبلا، تخریب عمدی، تهدید بافت تاریخی بود، گفت: اکنون این تخریب‌ها با افزایش ارزش اقتصادی بناهای تاریخی و به تبع آن روند سوداگری در بافت به مرمت‌های غلط تبدیل شده و تهدید جدی بافت امروز همین موضوع است.

وی  خاطر نشان کرد: این مرمت های اشتباه، خانه‌های تاریخی را از اصالت، هویت و حس خوب دور می‌کند و صرفا ظاهری بزک شده، بدون روح و فاقد کیفیت و سرزندگی از آن ها باقی خواهد گذاشت.

عباسی هرفته در پایان گفت: متاسفانه اکثر این تخلفات با علم به تخلف بودن و به واسطه عدم باور به اصول معماری یزد و اهمیت آن‌ها و نداشتن دانش کافی مجریان و سرمایه گذاران و بدون تیم طراح و ناظر ذیصلاح پشت درهای بسته اتفاق می افتد.

انتهای پیام/ر

منبع: فارس

کلیدواژه: عباسی هرفته بافت تاریخی یزد استان یزد خبرگزاری فارس پایگاه میراث مرمت بنا بافت تاریخی تاریخی یزد کارگاه ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۹۶۶۴۲۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کشف اثر تاریخی، پیاده راه سازی در بافت مرکزی همدان را متوقف کرد

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین استان همدان، محسن معصوم علیزاده در گفتگویی با اعلام این خبر افزود: به دنبال اجرای این طرح، امروز در هنگام خاک برداری، قسمتی از یک اثر تاریخی در محدوده میدان امام همدان نمایان شد که به صورت موقت ادامه اجرای کار متوقف شده است.

معصوم علیزاده گفت: تیم کارشناسی بررسی ابعاد مختلف این اثر تشکیل شده است تا هرچه زودتر نسبت به انجام مراحل کاوش و ادامه روند اجرای طرح تصمیم‌گیری شود.

وی اضافه کرد: تصمیم داریم در صورت کشف اثر تاریخی، از آن به عنوان بک ظرفیت گردشگری برای شهر همدان استفاده کنیم.

مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان همدان خاطرنشان کرد: در کنار انجام کاوش، نمی‌خواهیم جلوی اقدامات عمرانی شهر گرفته شود و تلاش داریم کارهای عمرانی شهر ادامه داشته باشد.

وی با اعلام اینکه همدان یکی از تاریخی‌ترین شهرهای ایران است و باید آثار تاریخی آن حفظ شود، اظهار داشت: همانطور که در همه نقاط استان از میراث فرهنگی حفاظت می‌شود، ناظران یگان حفاظت میراث فرهنگی بر این طرح نیز توجه ویژه دارند تا از هرگونه آسیب و دخل و تصرف در آن جلوگیری شود.

وی یادآور شد: هنوز ابعاد مختلف این اثر شناسایی نشده و در نخستین فرصت نسبت به کاوش آن تصمیم‌گیری خواهد شد.

مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان همدان با بیان اینکه بارها به شهرداری و شرکت‌های خدمات رسان اعلام شده که با هر کنده‌کاری در همدان احتمال برخورد به آثاری وجود دارد و شواهد باستان‌شناسی در این شهر فراوان است ادامه داد: در محدوده میدان امام خمینی(ره)، با توجه به سایت‌موزه‌ای که در این محوطه پیدا شده، ممکن است در هر خیابان نزدیک آن، به آثاری باستانی برخورد کنیم.

وی با تاکید بر اینکه پیدا شدن این بنا را یک ظرفیت مناسب گردشگری برای شهر همدان می‌دانیم که می‌توان در پیاده‌راه باباطاهر هم شاهد یک سایت موزه شبیه میدان امام(ره) بود و با پوشش شیشه‌ای در معرض دید عموم قرار داد، افزود: این موارد باید بررسی شود و باستان‌شناسان ما جلساتی برگزار کنند و به موارد لازم برسند که تاکید این است، قابلیت یک سایت موزه کوچک در ابتدای باباطاهر وجود دارد.

لازم به ذکر است، عملیات پیاده راه‌سازی خیابان باباطاهر به عنوان سومین خیابان به میدان مرکزی شهر همدان، دوشنبه هفته گذشته (۱۰ اردیبهشت) با یکصد میلیارد ریال اعتبار آغاز شده است.

استان همدان به عنوان پایتخت تاریخ و تمدن ایران زمین، بیش از یک هزار و ۸۰۰ اثر تاریخی و گردشگری دارد که بیش از یک‌هزار مورد آن ثبت ملی شده است.

۴۶

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1903264

دیگر خبرها

  • آغاز مرمت و بازسازی مسجد تاریخی یوردشاهی ارومیه
  • مرمت پل تاریخی زمان‌خان سامان مدیریت شود
  • اجرای ۱۰۷ میلیاردی پروژه دفع آب‌های سطحی در بافت تاریخی یزد
  • روستای تاریخی و کویری اصفهک، در راه جهانی شدن
  • تصویب مطالعات طرح ویژه تفصیلی بافت تاریخی شهر ارومیه
  • کشف اثر تاریخی، پیاده راه سازی در بافت مرکزی همدان را متوقف کرد
  • بازپیرایی و مرمت محله تاریخی حسینیه اعظم سمنان
  • مرمت پل خاتون کرج آغاز شد
  • مرمت خانه‌های تاریخی اردبیل امسال تعیین تکلیف می‌شود
  • «باغ حاجی» از بیم تخریب تا امید آبادانی